Nakon kratkotrajnog smanjenja broja obolelih u drugoj polovini decembra 2021. godine, a nakon praznika, došlo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije u Bačkoj Palanci. “Ove nedelje registruje se od 120-160  obolelih dnevno, a ukupno je, ove godine, registrovano više od 1900 obolelih. Klinička slika kod obolelih je nešto blaža u odnosu na prethodnu godinu, manje ima obolelih sa teškom kliničkih slikom i upalom pluća, te se oboleli ređe upućuju na bolničko lečenje. Oboljenje se registruje u svim uzrastnim grupama ali se najčešće registruje u srednjoj životnoj dobi,  kod radno aktivnog stanovništva”, stoji u saopštenju Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović“. U saopštenju stoji da je Covid ambulanta izuzetno opterećena i samo prethodnog dana je uzeto oko 240 uzoraka za testiranje na covid virus. “Trenutno radi šest ekipa u covid ambulanti (osim pedijatrije), a uradi se više od 400 pregleda na dan. Zdravstveni radnici su izuzetno opterećeni s obzirom da je DZ konstantno suočen sa nedostatkom osoblja” stoji u saopštenju Doma zdravlja . Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti “Stari grad” u Bačkoj Palanci. Ambulanta radi pre podne, a samo četvrtkom posle podne.

83. sednica Opštinskog veća opštine Bačka Palanka biće održana sutra, 28. januara,  u velikoj sali zgrade opštine Bačka Palanka sa početkom u  9,00  časova.  Na dnevnom redu sednice između ostalog će se naći razmatranje Izveštaja o radu Žalbene komisije Opštine Bačka Palanka za 2021. godinu, utvrđivanje Predloga odluke o obavljanju eksterne revizije završnog računa budžeta za prošlu godinu, utvrđivanje Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju osnivačkog akta javnog preduzeća „Standard“ sa Zakonom o javnim preduzećima, program rada i Finansijski plan Kulturnog centra za ovu godinu, kao i utvrđivanje Predloga rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja i Finansijski plan Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava građane da će sutra, u periodu od 7 do 10 časova, doći do isključenja vode u ulici Žarka Zrenjanina između ulica Kralja Petra i Jugoslovenske Armije, zbog radova na sanaciji vodovodne mreže.

Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača Svetog Savu. Od polovine 19. veka Savindan se slavi kao školska slava. Sveti Sava je slavljen i kao zaštitnik zanata. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, pa je stoga i zaštitnik prosvetnih ustanova.

Jubilarni  60. “Festival domaćih kobasica, kulena i slanine”, biće održan u nedelju 6. februara u Polojskoj šumi. Na ovogodišnjem jubilarnom festivalu učestovaće veliki broj izlagača iz cele Srbije i inostranstva. Organizatori najavljuju oko 200 takmičara. Manifestacija će trajati od 08:00 do 16:00 časova, a za sve takmičare je obezbeđen ručak, kao i nagrade za najbolje. Manifestacija je otvorenog tipa a ulaz se ne naplaćuje.

Svečano proglašenje najuspešnijih sportista u opštini Bačka Palanka za 2021. godinu, održano je u utorak, 25. januara u sali bivšeg Komiteta, a u organizaciji Nedeljnih novina. Ove godine za najbolju sportistkinju proglašena je karatistkinja Bojana Mladežić, a za najboljeg sportistu kajakaš Strahinja Stefanović. Za najbolji muški klub proglašen je Omladinski fudbalski klub „Bačka“, a za mušku ekipu, ekipa Košarkaškog kluba „Hercegovac“. Najbolji ženski klub je Odbojkaški klub „Panonija“, a najbolja ženska ekipa je košarkaška ekipa OŠ „Zdravko Čelar“. Najuspešniji sportski kolektivi su Kajak kanu klub „Tarkett“ i Rukometni klub „Lavovi BP“. Specijalno priznanje za doprinos razvoju košarke dobio je Milkan Mrđa, trener košarkašica iz Čelareva.

Bačka je juče na stadionu FK ČSK Čelarevo, odigrala svoju prvu pripremnu utakmicu za nastavak prolećnog dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije, a protivnik je bila ekipa Mladosti GAT iz Novog Sada. Konačan rezultat Bačka – Mladost GAT 1-1. Bačka je tokom čitavog meča imala terensku inicijativu i prva je došla do pogodka preko Dina Šarca u 24 minutu. Domaći fudbaleri uspeli su da izjednače u 33. minutu iz jedanaesterca. Oba trenera dala su šansu svim igračima podelivši im minutažu u oba poluvremena po 45 minuta.

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno i toplije vreme, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren severozapadni, najviša dnevna temperatura od 4 do 10 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana malo do umereno oblačno, malo toplije, temperatura do 7 stepeni. Sutra ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra pretežno oblačno, temperatura do 6 stepeni.