Na 83. sednici Opštinskog veća, opštine Bačka Palanka održanoj danas, kojom je predsedavao predsednik Opštinskog veća Branislav Šušnica, članovi veća razmatrali su 16 tačaka dnevnog reda. Između ostalog Opštinsko veće je razmotrilo Izveštaj o radu Žalbene komisije opštine Bačka Palanka za 2021. godinu. Članovi veća su utvrdili Predlog odluke o obavljanju eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Bačka Palanka za prošlu godinu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju osnivačkog akta javnog preduzeća „Standard“ sa Zakonom o javnim preduzećima, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan Kulturnog centra za ovu godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja i Finansijski plan Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan Gerontološkog centra, koji su upućeni Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje razmatranje i usvajanje.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) najavio je danas da će 10. februara početi isplatu državne novčane pomoći, u vrednosti od 20.000 dinara, svim penzionerima. Kako je precizirano, isplata pomoći počeće 10. februara za sve kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom ove godine, bez obzira na datum donošenja rešenja.

Tim za škole doneo je odluku da od ponedeljka, 31. januara, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci, nastavu pratiti po kombinovanom modelu, odnosno dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Dečiji hor Kulturnog centra „Zvonce“ organizuje audiciju za prijem novih članova. Audicija će se održati u subotu, 29. januara u 19.00 časova, u prostorijama Mesne zajednice „Dunav“ u Bačkoj Palanci.

U Gradskom bioskopu od 27 do 30. januara prikazuju se dva filma. Od 19:00 časova prikazuje se film „Fantastika“, sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice 250 dinara. Istim danima, od 21.00 časa prikazuje se film „Tereza 37“. Film je režirao Danilo Šerbedžija. Cena ulaznice 250 dinara.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina” moći ćete pročitati o izveštaju sa sednice Opštinskog veća, o najavi Kobasicijade u Polojskoj šumi, o najavi Doručka kod Lovrenca u Mladenovu, o razgovoru sa osnovnim javnim tužiocem u Bačkoj Palanci, Milanom Kneževićem, kao i o izveštaju sa manifestacije “BIRAMO SPORTISTU 2021. GODINE”  i brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Fudbaleri Bačke će sutra, (29. januara), sa početkom u 13:00 časova, na terenu OFK „Stari Grad, odigrati  svoju drugu kontrolnu utakmicu protiv ekipe Tekstilca iz Odžaka. Ovo će biti druga provera u pripremnom periodu za nastavak prolećne trke za bodove u Prvoj ligi Srbije.

Nakon prve faze takmičenja, pionirskog prvenstva Vojvodine, region Južna Bačka, odbojkašice Panonije osvojile su 1. mesto i plasirale se među 20 najboljih ekipa Vojvodine. Prošle nedelje u prostorijama OSV-a, održan je žreb najboljih pionirskih ekipa Vojvodine. Panonija se našla u grupi B, sa OK Jedinstvom (S.Pazova), OK TSK Voleya (Temerin), OK Bagljaš 023 (Zrenjanin) i OK Maks (Šid). Sinoć je odigrano 1. kolo, prvenstva Vojvodine, gde je Panonija bila domaćin ekipi Jedinstva iz Stare Pazove. Domaće odbojkašice su pretrpele poraz rezultatom 3:2.

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno vreme, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni, najviša dnevna temperatura od 3 do 8 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana  pretežno oblačno, moguća je susnežica, temperatura do 6 stepeni. Sutra nas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 1, a najviša dnevna od 3 do 6 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno, temperatura do 5 stepeni.