Predstavnici Vladine Kancelarije za borbu protiv droge potpisali su u četvrtak, 27. januara, protokol o Multidisciplinarnoj saradnji i koordinaciji sa ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti, sa predstavnicima novoformiranog tima iz Bačke Palanke. Potpisivanje je održano u Palati Srbije, a prisustvovali su Mita Lačanski – ispred lokalne samouprave, Radovan Rusimović – koordinator Multidisciplinarnog tima i Srđan Belik – predstavnik Udruženja „Hope“ (Nada) iz Bačke Palanke. Multidisciplinarni tim u Bačkoj Palanci, pored Udruženja za borbu protiv zavisnosti, čine i predstavnici Kancelarije za mlade, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Policijske stanice, Osnovnog javnog tužilaštva, Osnovnog suda, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Danas se obeležava 31. januar, Nacionalni dan bez duvana. U Srbiji se ove godine obeležava pod sloganom: „365 DANA BEZ DUVANA”. Pored ukazivanja na štetne efekte upotrebe duvana i duvanskih proizvoda i izloženosti duvanskom dimu, posebno se naglašava značaj prestanka pušenja što je i tema ovogodišnje kampanje, kao i važnost prestanka upotrebe duvana kod onih koji ga već koriste.

U sredu 2. februara počeće isplata penzija za januar 2022. godine, za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti.

Jubilarni  60. “Festival domaćih kobasica, kulena i slanine”, biće održan u nedelju 6. februara u Polojskoj šumi. Na ovogodišnjem jubilarnom festivalu učestovaće veliki broj izlagača iz cele Srbije i inostranstva. Organizatori najavljuju oko 200 takmičara. Manifestacija će trajati od 08:00 do 16:00 časova, a za sve takmičare je obezbeđen ručak, kao i nagrade za najbolje. Manifestacija je otvorenog tipa a ulaz se ne naplaćuje.

Prvo međunarodno pijanističko takmičenje „PaArt international piano competiton“ biće održano od 12. do 15. maja u Muzeju grada u Bačkoj Palanci. Takmičenje će biti međunarodnog karaktera i biće otvoreno za javnost. Članovi žirija su eminentni pijanisti i stručnjaci iz oblasti klavirske pedagogije. Organizator takmičenja je Centar PaArt iz Bačke Palanke. Takmičenje će biti podeljeno u 11 uzrasnih kategorija. Rok za prijave je 30. april.

U drugoj kontrolnoj utakmici u pripremnom periodu odigranoj u subotu, 29. januara,  na „veštaku“ Bačka i Tekstilac iz Odžaka odigrali su nerešeno 1-1. U prvih 45 minuta igralo se uglavnom između dva kaznena prostora sa nekoliko povoljnih neiskorišćenih šansi za našu ekipu. U drugih 45 minuta viđena je nešto otvorenija igra sa više zalaganja i agresije.

U 1. kolu prolećnog dela prvenstva, Banka Poštanska Štedionica Lige, odbojkašice Panonije, gostovale su iskusnoj ekipi Vranja. Krajnji rezultat OK Vranje – OK Panonija 3:1. U sledećem kolu, Panonija dočekuje odličnu ekipu Tenta. Druga utakmica se igra u subotu 5. februara u 15 časova u Hali Tikvara. Pionirke Panonije, u drugoj utakmici pionirskog prvenstva Vojvodine, u petak 4. februara, igraju u Šidu, protiv Maksa.

Do kraja dana naoblačenje, uveče kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13 stepeni. Uveče i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, vetar u skretanju na slab  i umeren, severozapadni. U Bačkoj Palanci do kraja dana malo do umereno oblačno, uveče moguća kiša, temperatura do 9 stepeni. Sutra pretežno oblačno i hladnije vreme, na severu sa mešovitim padavinama (kiša, susnežica i sneg), u ostalim krajevima sa snegom. U nižim predelima formiranje, a u planinskim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, najviša dnevna od 1 do 5 stepena. U Bačkoj Palanci sutra oblačno sa susnežicom, temperatura do 4 stepena.